Fabrikat på moppar

Är ni inbitna Yamaha fans,Honda eller Suzuki? Eller går det bra för er och diggar alla märken, kanske nån modell där och en modell här?

Jag har snöat in på Japanska 70-talare. Men har en Puch och en Mustang också. Det finns ju så många fina små maskiner. Personligen uppskattar jag allt möjligt men för att hålla intresset på en hanterbar nivå är det bra för mig med begränsningar :slight_smile:

Jag hade när man väl va 15 år en svart/röd Yamaha DT. Andra ägaren va man på den. Första ägaren va min granne. Hon fick den ny men hon tyckte den va svår och inte hennes stil så det blev en Ciao istället och DT:n hamnade i förrådet. 5 år senare va jag nära 15 år och hade drägglat över henne (DT) länge, tog på mig skorna och gick över och frågade om man kunde köpa den. Hon sparade då pengar till en bil och saknade 8000:- till en Golf. Sa till henne att du kan få alla min pengar nu (8200) så har du råd min bilen och jag köpt min presenten till mig själv. Vi skrev ett snabbt kladdigt kvitto på det sen va jag lyckligast på hela gatan! Ett par timmar senare kom hennes pappa hem och kommöver skit sur för jag hade “snott” moppen av henne, men efter lite snack mellan papporna och kvitto på köpet så kunde han gå hem sur tommhämt.
Inte hade inte gått många mil om inte ens nån mil. Efter ett tag så vart det trim på trim sen fick den gå vidare till ny ägare. Efter den 15 år senare blev det en Monark skoterett och förmtvå år sen kammade man hem en Chappy. Nu har jag siktat in på att nästa ska bli Honda Dax. Men hjärtat ligger närmast hos Yamaha sen Honda. Suzuki gör mig inte intressant i moppeväg men 4x4 lyfter ögat, asså äldre maskiner.